24 uurs wedstrijd Centerparcs

 

Marcel vd EyndeSHIMANO AEROGURU Knowledge is power.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Saga-the-game-changer - CrestaMaver EvezetNytro FishingJWP Waterservice

Commercieel vissen - uitslagen / nieuws

***Winnaar Shimano Aero Ledgercup bekend!***

Eindelijk was het zo ver – de grote finale van de Shimano Aero Ledger Cup – seizoen 2022 – 2023. De 15 finalisten mochten uit gaan maken wie er met de prijzen en de algemene winst vandoor zouden gaan. Na toch weer een erg koude nacht (april doet wat ze wil) en een zeer koude wind waren de verwachtingen getemperd. De finale werd net zoals de voorrondes gevist op het verenigingswater van HSV de Duikelaar, visvijver de Schipslei.
Shimano Ledger cup
 
Na de loting om 08.30u kon iedereen zich gaan installeren op zijn gelote stek. Tijdens de voorrondes waren er steeds een aantal stekken favoriet in de verschillende vakken. Ook vandaag waren deze stekken natuurlijk weer zeer gewild bij de deelnemers. Om 10.00u klonk het startsignaal en konden de finalisten beginnen!
In vak A waren de ogen vooral gericht op stek 4 en stek 28. Deze stekken deden het in de voorrondes en trainingsweek goed. Dave Frederiks, vissend vanaf stek 4, kwam snel uit de startblokken. In vak B kwam Jeff Jacobs (stek 9) snel in de vis terecht net zoals Reijer kros (stek 12). Ook Jorg Dekkers van Team Shimano Aero, vissend in het C vak, had de vis snel gevonden op stek 17.
Shimano Ledger cup
 
Vak A
Uiteindelijk werd Vak A gewonnen met klinkende cijfers door Team Shimano Aero lid Jochem Postulart vanaf stek 28. Het duurde even voordat de stek op gang kwam maar uiteindelijk kon Jochem ruim 44 kilo aanbieden bij de weging. Tweede werd Dave Frederiks, zoals genoemd vanaf stek 4, met ruim 35 kilo. 3de werd Rik Wilborts op stek 6 met 27.920.
Vak B
Op de lange kant werd vak B gewonnen door Reijer kros die de hele dag zijn visje kon vangen en uiteindelijk 35.220 kon aanbieden. De goed gestarte Jeff Jacobs kreeg het later lastiger met de wind en kwam met ruim 33 kilo net iets te kort voor de vakwinst en werd 2de. Man van het eerste uur Rien Verhoeckx liet nog even zien waarom hij in de finale hoort en werd als buurman van Reijer netjes 3de met ruim 27kg.
Vak C
De ogen waren gericht op stek 17, 23 en 10 maar vandaag liep het, zoals zo vaak bij het vissen, anders dan verwacht. Stek 23 die altijd goed produceerde kwam vandaag niet op gang voor Gerard de Wit. Het was de op stek 21 vissende Marco Lam van team Shimano Aero, die na een rustig eerste uur, goed in de vis kwam te zitten. Het werd een nek aan nek race met Jorg Dekkers op 17. Heel knap van Marco maar Jorg trok uiteindelijk aan het langste eind met ruim 56 kilo. Marco werd heel netjes 2de met 50 kilo. De plaatsen 3 t/m 5 lagen vrij dicht bij elkaar en René Hol werd met ruim 12kg 3de in het vak.
Shimano Ledger cup
 
De uitslag
Na de weging vond de prijsuitreiking plaats. Voor de top 3 per vak was er een mooie prijs te winnen.
Grote winnaar van de Shimano Aero Ledgercup 2022-2023 is Jorg Dekkers. 2de overall is Jochem Postulart en 3de werd Reijer Kros. 4de werd Marco Lam, 5de Dave Frederiks en 6de Jeff jacobs. Plaats 7 was voor Rik Wilborts, 8ste Rien Verhoeckx en 9de René Hol.
Namens hoofdsponsor Shimano en organisator HSV de Duikelaar feliciteren we alle prijswinnaars met hun behaalde prijs en bedanken we alle deelnemers van seizoen 2022 – 2023 voor de supergezellige en sportieve sfeer tijdens de kwalificatiewedstrijden en de finale. Daarnaast is Shimano erg trots op de 3 leden van Team Shimano Aero die in dit sterke deelnemersveld, tijdens kwalificatie en finale, in de top 4 eindigden van deze wederom succesvolle Shimano Aero Ledger Cup.
Tot de volgende keer.
 
Shimano Ledger cup
 
Marcel vd EyndeNytro FishingSHIMANO AEROGURU Knowledge is power.Saga-the-game-changer - CrestaJWP WaterserviceMaver EvezetVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.