24 uurs wedstrijd Centerparcs

 

SHIMANO AEROGURU Knowledge is power.JWP WaterserviceVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Maver EvezetNytro FishingSaga-the-game-changer - CrestaMarcel vd Eynde

Team Centerparcs De Hutteheugte wint 24 uurs wedstrijd De Witvisser Centerparcs-Cup..

Afgelopen weekend is De Witvisser Centerparcs-Cup 2017 gevist. Normaal gesproken  word er  tijdens de wedstrijd een kort verslag gemaakt en word iedereen zoveel mogelijk op de hoogte gehouden van de wedstrijd. Deze keer was het iets anders. Vanwege de slechte weersomstandigheden heb ik niet mijn ronde kunnen doen om een tussenstand door te geven en foto’s  te maken.

 

 

Vrijdag middag om drie uur ging de wedstrijd van start,  Het duurde niet lang of de eerste brasems werden al gevangen. Onze buren team Zuidhorn ging goed van start en ving redelijk snel de eerste brasem. Normaal gesproken duurt het een paar uur voor dat je beet krijgt. Wij moesten de eerste periode toekijken hoe de buren op ons uit liepen.

 

 

Ook kreeg ik al snel berichten binnen dat er op de steiger Team  Centerparcs De Huttenheugte en op nummer 18 Triki Hengelsport 1  en op 3 Team De Witte hand en op 4 Team WFT goed gevangen werd. Ook waren er veel aantal teams die op dat moment nog geen aanbeet gehad hebben.

 

 

Deze wedstrijd stond in het teken van natte pakken. Het was deze editie wel erg extreem met het weer. Het was nog nooit zo erg geweest met de regen. Bij veel teams marcheerden de maden uit de bak zo het water in. Ook bij ons was het een zwembad. Toen ik weer op de kist ging zitten wilde ik een worm uit de bak halen en deze stonden helemaal onder het water.

 

 

Het was een natte 24 uur met teams die veel vis vingen maar ook teams die op een mindere stek zaten die haast niets aan wal konden brengen. Respect voor deze teams. Ondanks het slechte weer zijn ze toch blijven vissen. Misschien kwam dit ook wel door de nieuwe opzet die we deze editie hadden. Deze keer werd er ook om leuke pouleprijzen gevist. Hierdoor had men op een minder nummer ook kans om een prijs te winnen.

 

Voor meer foto's klik hier.

 

 

Ik had een slaapsessie gehad van half zes tot half elf in de morgen. Hierna mocht ik nog even vissen. Op dat moment hoorde ik dat we de buren bijna hadden ingehaald. Ik mocht nog even vissen en het weer werd langzamerhand ook beter. Ik kon nog een paar mooie grote brasems vangen en teammaat Gert Kikkert kreeg de brasems nog even op gang. Hierdoor wisten we zeker dat we de buren hadden ingehaald. Team Zuidhorn was stilgevallen. Ik besloot om nog even een stukje te wandelen en wat foto’s te maken. Zo mochten onze teammaten  Arend Profijt en Gert Kamerhuis nog even hun kunsten tonen.

 

 

Ik kwam er al snel achter dat er achter het eiland op nummer tien door Team Muller erg slecht gevangen werd. Bij nummer 11 en 12 was het iets beter. Bij team Centerparcs aangekomen hoorde ik dat ook zij haast niets meer vingen. Op dat moment hadden ze rond de70 brasems in hun net. Ook wisten ze te melden dat er op andere plaatsen goed gevangen werd. Helaas wist ik nergens van af ik had mijn telefoon leeg en kon niemand bereiken. Op zich jammer maar ook wel lekker dat je niet gebeld word.

 

 

Even bijkletsen en ik kon weer terug. Het was bijna tijd en we moesten de weegspullen bij elkaar zoeken.  Alles net uitgezocht en uitgetest ging het eindsignaal al. Er kon begonnen worden met de weging. Wij moesten wegen vanaf nummer 6  tot nummer 14. Team centerparcs zou de rest wegen en  wij wegen dan hun vangst het laatst. Het was voor ons een mooie wandeling. Het park is dan groter dan je in de gaten hebt.  Op nummer 6 zat team Lith en zij boden ruim 45 kilo vis aan.

 

Voor meer foto's klik hier. 

 

Naast hun op nummer 7 zat team Top Secret uit Duitsland. Dit was voor hun de eerste keer vissen op dit water en ze vingen 22 kilo. Het was voor hun nieuw en ze waren zeer enthousiast. Volgend jaar zijn ze weer van de partij.

 

 

Op nummer acht zat ons team De Witvisser met Nederlands kampioen Arend Profijt , Gert Kamerhuis ,Gert Kikkert en ik vingen we 88 Kg. Genoeg voor een poule prijs.Op plaats negen zat Team Zuidhorn zij vingen 60 kg. Vallen ze niet stil dan ????  Op plaats tien Team Muller Zij waren de hekkensluiter en hopen volgend jaar een beter nummer te pakken.

 

 

Zo hebben we een mooie wandeling gemaakt en bij Team Centerparcs kregen we te horen dat het heel spannend werd. De weging kon beginnen en het kwam op het laatste net aan. Hier moest minimaal 15 kilo in zitten om de wedstrijd op hun naam te zetten . Als je dan die gezichten ziet als het net er uit komt. De spanning straalt er dan af. Het laatste net was 18 kg en op dat moment was het feest bij Team Centerparcs. Een knappe prestatie. In Juni en in September winnen ze de 24 uurs wedstrijd. Er moest direct op gedronken worden.  

Een mooie uitdaging voor de andere teams om hun de volgende editie van de troon af te stoten.

Na een aantal biertjes werd het tijd om naar ons huisje te gaan om ons voor te bereiden op de prijsuitreiking en feestavond. Als je dan de weging hebt gedaan en je komt dan in het huisje dan kak je effe in. Gelukkig had Gert Kamerhuis de spullen zo goed als opgeruimd en kon ik snel onder de douche.

 

Voor meer foto's klik hier.

 

 

Hierna begon de wandeling naar de prijsuitreiking. We waren deze keer wat te laat en Bennie vt Zandt had de BBQ al geopend. Deze keer was er een verrassing. Ivm met de tiende 24 uurs op De Huttenheugte heeft Bennie zijn best gedaan en heeft een varken aan het spit kunnen regelen . dit alles naast de BBQ. Er was dus genoeg.

 

 

Het was die avond weer super gezellig. Tegen een uur of elf kreeg ik een dip en werd het me haast teveel. Op een gegeven moment was ik er door en kon ik er weer tegen. Even later moesten we er ook uit. De helft van ons team was weg. Ik bleef over met Gert Kikkert en team Jumbo en Team de Zwarte Hand. We besloten om nog een JUMBO biertje te drinken. Ook kwam er nog een stelletje mee dat we niet kenden maar ook zij hadden nog wel zin in een biertje.

 

 

We hebben daar veel gelachen en het was mega gezellig daar en tegen kwart over vier of half vijf werd het tijd voor ons om naar het huisje te gaan. We moesten het halve park nog over. Ik geloof dat we het net binnen een half uur gedaan hebben en hierna ging het licht uit.

De Zondag was nog even een dag om lekker bij te komen op het park. We hebben nog even gezwommen en hierna gingen we huiswaarts.  We hebben weer een super weekend gehad. Veel positieve reacties ook een paar aandachtspunten. Deze zullen we mee nemen naar de evaluatie en we hopen volgend jaar weer de 24 uurs wedstrijd te kunnen organiseren.

 

 

Voor meer foto's klik hier.

 

 

Ik wil alle deelnemers bedanken voor hun gezelligheid en sportiviteit. Ook vd Eynde lokvoer voor het beschikbaar stellen voor de eindprijs voor de zwaarste karper.

 

Centerparcs De Huttenheugte             Centerparcs De Huttenheugte                Centerparcs De Huttenheugte

 

En natuurlijk Centerparcs De Huttenheugte . Zij maken dit allemaal mogelijk.

 

De Witvisser.

 

 

De Top 10

 

Team Centerparcs De Huttenheugte 129,860

 

 

 

Team De Witte Hand                 125,350

 

 

Team Triki Hengelsport 1           112,390

 

 

Team WFT                              112,250

 

Team De Witvisser                     88,090

 

 

Team Zuidhorn                          60,300

 

Voor meer foto's klik hier.

 

 

Team Vis team Urk                     58,345

 

 

Team Lith                                 45,580

 

Feeder Team Apeldoorn               40,580

 

 

Team Klazienaveen                     32,045

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer foto's klik hier. 

 

 

 

JWP WaterserviceGURU Knowledge is power.Nytro FishingMarcel vd EyndeSaga-the-game-changer - CrestaMaver EvezetVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.SHIMANO AERO