Algemeen nieuws

Wedstrijdvissen & Corona

Op 14 januari is er wederom een persconferentie en volgen er wellicht enige wijzigingen op de laatste coronamaatregelen. Tot dat moment blijven de huidige regels gelden voor de wedstrijdvisserij.

 

 

Deze zijn heel overzichtelijk en duidelijk: 

Vissen in wedstrijdverband is verboden, met uitzondering van jeugd t/m 17 jaar.
Zij mogen onderlinge wedstrijdjes vissen en trainen binnen de eigen hengelsportvereniging.
 
Zodra er dus gesproken wordt over een 'wedstrijd' of gehandeld wordt conform 'een wedstrijd' is het momenteel niet toegestaan om deze vorm van sportvissen uit te voeren.

Gelukkig mogen we wel vrij vissen, mits we de algemeen geldende regels volgen:
  • Sportvissen mag met een groepsgrootte van maximaal 2 personen – uitzonderingen op deze regel betreft mensen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 17 jaar.
  • Houd daarbij altijd minimaal 1,5 meter afstand aan (ook als je vanuit een boot vist) en neem de corona- en sportvisserijregels in acht (laat bijvoorbeeld geen afval achter en veroorzaak geen overlast). Dit zodat we kunnen blijven vissen. 
  • Vissen in wedstrijdverband is verboden, met uitzondering van jeugd t/m 17 jaar. Zij mogen onderlinge wedstrijdjes vissen en trainen binnen de eigen hengelsportvereniging.
Houd je tenslotte nog steeds aan de basisregels: was vaak en goed je handen, houd 1,5 meter afstand, blijf thuis bij klachten (laat je direct testen) en zorg voor voldoende frisse lucht. 
 
Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Meer over corona en sportvissen in het Corona dossier van Sportvisserij Nederland.
 
Eerdere publicaties op deze site kun je hier vinden.
 
 
 
SHIMANO AEROVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.CHAMPION FEEDGURU Knowledge is power.FREE SPIRIT/RINGERSMarcel vd EyndeWormenkwekerij WasseMaver EvezetHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.T Wisentbos DrontenSaga-the-game-changer - Cresta