Skip to main content

Controleronde 17 augustus door BOA’s en federatieve controleurs (avond / nacht)

Op 17 augustus heeft er een grote controleactie plaats gevonden op diverse plaatsen in het werkgebied van Sportvisserij Oost-Nederland. Er zijn 3 teams, bestaande uit BOA’s met federatieve controleurs, op pad gegaan die ieder hun eigen ronde hebben gemaakt tussen 19:00 en 05:00 uur. Het zwaartepunt van de actie lag langs de IJssel, tussen Hattem en Kampen, en het Twentekanaal inclusief de zijtak van het Twentekanaal.

 

Al vroeg bij de controleronde ging het mis toen 1 van de controle teams arriveerde bij het Zandgat A1 te Deventer. Hier gelden sinds het begin van dit jaar strengere regels. Zo geldt er een leefnetverbod, buiten goedgekeurde wedstrijden om, en een algeheel meeneemverbod voor vis. Hier zijn in totaal 12 vissers gecontroleerd en zijn 3 PV’s uitgeschreven, allemaal op overtreding van de voorwaarden bij de VISpas. Er stond een brandende barbecue, er werd vis aangetroffen die bedoeld was voor consumptie en er stonden schuilmiddelen die niet voldoen aan de voorwaarden.
 
.

.


Verderop langs de IJssel tussen Hattem en Kampen was het 2e team ondertussen ook begonnen aan hun controleronde. Het was druk langs de rivier deze avond en ook op dit deel van de IJssel was niet alles altijd even goed voor elkaar. Er zijn ruim 50 vissers gecontroleerd, 13 PV’s uitgeschreven en 6 officiële waarschuwingen uitgedeeld. Ook hier ging het veelal om overtredingen van de voorwaarden bij de VISpas zoals foutieve schuilmiddelen en het niet direct doden van vis, bedoeld voor consumptie. Een officiële waarschuwing wordt net als een PV in het Boa Registratie Systeem gezet. Bij een volgende controle door een BOA, waar dan ook in Nederland, komt deze waarschuwing naar voren in het systeem.


PV's en waarschuwingen

Langs het Twentekanaal werden ook veel vissers aangetroffen en gecontroleerd. Helaas was ook hier niet alles in orde. Er zijn meerdere PV’s uitgeschreven, o.a. voor het vissen met 3 hengels zonder toestemming, het vissen met levend aas en een brandende barbecue. Er zijn diverse waarschuwingen gegeven voor het niet direct doden van vis die bedoeld is voor consumptie. In totaal zijn er met de hele controleactie 150 vissers gecontroleerd, 22 PV’s uitgeschreven en 6 officiële waarschuwingen uitgedeeld. 
 

Sluit je aan bij ons controleteam

Wil jij, net als de controleurs die deelnamen aan deze actie, een bijdrage leveren aan de controle en handhaving van de regels die bij de VISpas horen? Sluit je dan aan bij ons team van controleurs en help mee de sportvisserij te beschermen. Samen zorgen we ervoor dat de waterkant een plek blijft waar sportvissers van alle leeftijden kunnen genieten van de natuur, met respect voor de regels die onze sportvisserij in stand houden. Ben jij klaar om de handen uit de mouwen te steken? Meld je vandaag nog aan en maak een verschil aan de waterkant!

Meer informatie over de cursus controleur vind je op de website van Sportvisserij Nederland.
© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser