Het struinend vissen op karper is dé voorjaarsvisserij van Olaf Korzilius (27). Daarbij heeft de oppervlaktevisserij duidelijk een streepje voor, maar indien noodzakelijk is de overstap naar de pen of het statisch vissen snel gemaakt. Die flexibele aanpak was voor de redactie aanleiding om eens een dagje mee te lopen met Olaf en zijn tactiek in de praktijk te aanschouwen. Daar hebben we een informatief artikel over geschreven, maar ook een leuke video van geschoten. Daarin laat Olaf zien hoe hij actief op zoek gaat naar karpers en die probeert te verleiden met brood, hondenbrokken of blikmaïs. Check de onderstaande video om te zien hoe deze sessie verliep:
Botlepel 2.0
De traditionele botlepel is anno 2024 bij veel zeevissers wellicht wat in de vergetelheid geraakt – terwijl deze gouwe ouwe nog steeds goed werkt. In veel hengelsportzaken hangen tegenwoordig tal van vernieuwde modellen die zijn gebaseerd op dit bijzondere kunstaas. Met een aantal van die moderne varianten zijn redacteuren Joran Bal en Pieter Beelen aan de slag gegaan op het strand van Nieuw- Haamstede.
XL dropshot
De dropshotmontage is heel eenvoudig én super effectief. Deze techniek is niet alleen interessant voor beginnende roofvissers, maar zeker ook voor specialisten die op zoek zijn naar grote snoekbaars. Kevin van Kampen (28) is zo’n dropshotpikeur. Begin maart vroegen we hem het hemd van het lijf over zijn aanpak tijdens een dropshotsessie in Ouderkerk aan de Amstel.
Voeraccessoires in vogelvlucht
Werppijpen, voerscheppen, PVA-producten, voerraketten en op afstand bestuurbare baitboats. Het arsenaal aan hulpmiddelen om je voer en aas op de juiste plek te krijgen is bijzonder groot. Veel karpervissers kiezen uit automatisme voor een specifiek hulpmiddel, zonder de werking en het effect hiervan goed te overwegen. Bart Haring (40) laat in dit artikel verschillende producten de revue passeren en voorziet deze van praktische tips en uitleg.
Belterwijde brasems
De Belterwijde behoort samen met Beulakerwijde tot de grootste en bekendste veenmeren van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Witvisser Edwin Loohuis (51) is hier al bijna vier decennia kind aan huis en weet dan ook als geen ander hoe je er met de feederhengel brasem kunt vangen.