Skip to main content

Ramon Ansing pakt goud op EK Dobber, Frankrijk Europees kampioen.

Bij het EK Dobbervissen 2024 in het Friese Spanenburg heeft Ramon Ansing de eerste plaats behaald. De Groninger eindigde op drie punten in de individuele eindranking en hield daarmee de Litouwer Bitinas Rytis en Fransman Perrin Jérémy achter zich. Frankrijk behield zijn leidende positie in het landenklassement en hielden Slowakije en Engeland achter zich, die respectievelijk zilver en brons behaalden. Nederland steeg een aantal plaatsen en eindigde op de twaalfde plaats.

 

Ramon Ansing nam op de afsluitende wedstrijddag plaats op stek A9. Halverwege de wedstrijd – er werd gevist van 10.00 tot 14.00 uur – werd duidelijk dat de Groninger streed met zijn Poolse tegenstander op A3 en een Duitse wedstrijdcrack op A14 voor de vakwinst. Na de weging bleek de Pool 130 gram meer te hebben gevangen en verwees Ansing, die 7.450 gram ving, naar de tweede plaats langs het Prinses Margrietkanaal. Na de vakwinst op zaterdag eindigde de Europees kampioen van 2019 zodoende op drie punten en was gespannen afwachten op de andere vakuitslagen.

Frankrijk Europees kampioen

Team Holland herpakte zich na de teleurstellende dag van gisteren – een zestiende plek in de tussenstand – en eindigde op de twaalfde plaats. De Nederlandse ploeg is ontevreden over dit resultaat, maar heeft met de individuele medaille van Ansing alsnog wat te vieren. Koploper Frankrijk behield zijn voorsprong, ondanks een iets mindere tweede dag, en kroonde zich tot Europees kampioen. Zowel Slowakije als Engeland visten op de slotdag erg sterk en eindigden op respectievelijk zilver en brons. Tsjechië en België stonden vanochtend nog op virtueel een tweede en derde plek, maar duikelden van het podium.

Einduitslag top-3 individueel

  1. Ramon Ansing, Nederland, 3 punten, 17.810 gram;
  2. Rytis Bitinas, Litouwen, 5 punten, 32.250 gram;
  3. Jérémy Perrin, 6 punten, 33.000 gram.

Einduitslag top-3 landen

  1. Frankrijk, 63 punten (23 + 40);
  2. Slowakije, 76 punten (48 + 28);
  3. Engeland, 79 gram (49 + 30);
Nederland steeg vier plekken en eindigde als twaalfde met 118 punten.

Bekijk hier alle vak- en einduitslagen.
 
(SPN)
© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser