Skip to main content

VISblad TV: 'karperen' op brasem

Op veel wateren in ons land bereikt de brasem tegenwoordig steeds grotere afmetingen. Dat maakt Abramis brama een targetvis voor zogenaamde ‘specimen hunters’. Christian Kaspers is zo’n sportvisser die in bepaalde perioden van het jaar gericht op grote brasem – exemplaren van soms wel meer dan zeventig centimeter! – vist. Hoe hij dat doet, vertelt-ie je haarfijn in het VISblad TV-artikel dat in het julinummer van Hét VISblad staat.

 

Normaal gesproken gaan we voor deze rubriek ook met de hoofdpersoon op pad voor een video die voortborduurt op het artikel. Door onvoorziene omstandigheden zat het er echter helaas niet in om een video te schieten met Christian. Om toch een nieuwe aflevering van VISblad TV te kunnen laten zien is redacteur Mark Pijnappels in het gat gesprongen.
 
Aan de hand van Christian’s tips en trucs ging hij aan de slag aan de Lage Vaart. Daar bracht hij diens aanpak in de praktijk om te proberen een forse brasem voor de camera te krijgen. Als extraatje put Mark uit zijn eigen ervaring – hij heeft een aantal jaren fanatiek op grote ‘platten’ gevist – om je nog wat meer nuttige en praktische adviezen te geven. Benieuwd naar wat hij in de Flevopolder voor elkaar wist te boksen? Check dan de video om te zien hoe deze sessie verliep:


Meer tips in Hét VISblad

Wil jij zelf ook gericht op grote brasem gaan vissen? Check dan zeker het artikel op pagina 8 t/m 13 in het julinummer van Hét VISblad. Daar vind je nog veel meer uitleg en praktische tips inzake deze specifieke visserij. Lees hier meer over dit hagelnieuwe nummer, dat deze week bij de abonnees in de bus valt.

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 (print & online) of € 9,95 (online) sluit je een jaarabonnement (tien nummers) af en mis je voortaan geen editie meer. Klik hier om snel en eenvoudig online een abonnement af te sluiten. Daarbij kun je ook nog eens kiezen voor een fraai welkomstgeschenk óf gaan voor de eenmalige korting op de abonnementsprijs.
 
 
 
 
 
© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser