Skip to main content

VISblad TV: verre worpen voor karper (video)

De werptechniek van menig karpervisser is tegenwoordig ietwat roestig geworden. Met een (voer)boot is het immers een fluitje van een cent om een rig heel nauwkeurig op de stek te droppen. Toch kan het volgens Tobias Coesel geen kwaad om je werp skills aan te scherpen. In deze video licht hij de voordelen van een verre en precieze worp toe en doet hij zijn techniek uit de doeken.

In een 'spoedcursus' ver werpen leert Tobias de kijker met gemak grote afstanden behalen. Door extra ver te kunnen werpen op wateren waar (voer)boten niet zijn toegestaan - zoals in dit geval het Heemtmeer - kun je de safe zone bereiken. Hier wordt doorgaans niet of weinig gevist en voelen de karpers zich veilig, waardoor ze op deze plekken zonder enige schroom azen. Dat bewijst hij in de onderstaande video waar hij een vliegende start maakt met een dubbelrun.


Meer tips in Hét VISblad

Wil jij jouw werp skills ook aanscherpen? Check dan zeker het artikel op pagina 8 t/m 13 in het septembernummer van Hét VISblad. Daar vind je nog veel meer uitleg en praktische tips over het ver werpen en vissen op grote afstand. Lees hier meer over dit hagelnieuwe nummer, dat deze week bij de abonnees in de bus valt.

Abonnement afsluiten

Heb jij nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 (print & online) of € 9,95 (online) sluit je een jaarabonnement (tien nummers) af en mis je voortaan geen editie meer. Als nieuwe abonnee kun je kiezen uit aantrekkelijke welkomstcadeaus of een eenmalige korting op de abonnementsprijs. Klik hier om gemakkelijk online een abonnement af te sluiten.
 
© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser