Skip to main content

Watertje als een biljartlaken 5e wedstrijd zomeravondcompetitie Hsv Kennemerland

23 juni 2024

De 5e wedstrijd van de zomeravond competitie werd gevist in het Noordhollandskanaal bij Jispersluis. Pracht stukje parcours maar na vorige week eerst zien dan geloven dat we ook vis gaan vangen. Heerlijk zonnetje, geen wind waardoor het water erbij lag als een biljartlaken, vissers vol goede zin, klaar om te knallen vanavond. Om half zeven het startsignaal op enkele vaste stokken na is er voornamelijk gekozen voor de feeder. Op kop schiet Jean Chagineu werkelijk uit de startblokken na dik half uur liggen er al vier platte in het net. Op start zit Gerard Vosse die ook snel de nul weet weg te werken.

Kennemerland

 

Voor de rest staat de top net zo stil als dat het water erbij ligt. Beetje bijkletsen hoor je hier en daar, dolletje en alles uit de kast trekken om van die hatelijke nul af te komen. Ben van Tol weet een schele post tot aanbijten te verleiden en weg de nul. Naarmate de avond vordert komt er wel wat beet maar het is opnieuw erg matig aan het kanaal. Nico Schouws weet na het verspelen van een tweetal korven bij opnieuw vastzitten beweging in het obstakel te krijgen. Met heel veel moeite weet hij stukje voor beetje het gevaarte door het kanaal te trekken. Niet bepaald bevorderlijk voor de vangst. Blijkt wel even meer als een takkie, bijna een halve boom. Eruit krijgen lukt niet, maar korven eraf halen, lijn eraf en maar laten afzinken. Dan maar weer wat korven zetten en hopen dat vis alsnog komt.

Dolf Rijs zie je regelmatig wisselen tussen midden en overzijde maar het is echt zeuren. Cor Martens heeft ze tegen het einde ook gevonden met de feeder, terwijl zijn buurman William de vries het meeste vangt met de stok. Na drie uur het eindsignaal, net nu de vis wat begon, we wilden nog best door.  Een genot om deze avond aan de waterkant te zitten. De weegploegen gaan op pad en hoewel Jean Chagineu geen gevolg kon geven aan zijn goede start weet hij toch met gemak het vak en de wedstrijd te winnen. Tweede in vak A wordt Cor Martens en derde William de Vries. In het andere vak moet Willem van Tol winnen om in het spoor van Jean te blijven en dat doet hij ook. Nico Schouws eindigt als tweede en Gerard Vosse eist de derde plek op.

 

VAK A

       

1

Jéan

Chaigneau

A

6.060

Gram

2

Cor

Martens

A

4.230

Gram

3

William de

Vries

A

3.160

Gram

 

 

VAK B

       

1

Willem van

Tol

B

3.110

Gram

2

Nico

Schouws

B

2.580

Gram

3

Gerard

Vosse

B

1.870

Gram

 

Na vijf wedstrijden ( 2 afschrijvers) neemt Jean Chagineu de leiding over van Willem van Tol. Beide staan nu op slechts 3 wedstrijdpunten met dit verschil dat Jean zelfs een eentje heeft afgeschreven. Dus Willem weet wat hem te doen staat de laatste twee wedstrijden winnen om het nog heel spannend te maken. De derde plaats is op afstand voor Nico Schouws. Op slechts een puntje daarachter Ben van Tol en Dolf Rijs. Maar ook Cor Martens met twee puntjes minder kan nog de top drie bereiken. Het blijft spannend de laatste twee wedstrijden.

Tussenstand zomeravondcompetitie 2024 (Na drie wedstrijden minus 2 afschrijvers.)

1

Jéan

Chaigneau

3

Klassementpunten

31080

gram

2

Willem van

Tol

3

Klassementpunten

29370

gram

3

Nico

Schouws

5

Klassementpunten

29210

gram

 

 

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser