Shimano Vanford Molen. (Video) (2)

Shimano product planner & ontwikkelaar Bart Jan Van Den Burg leidt ons door de belangrijkste product eigenschappen van de Vanford molen en wat deze molen zo speciaal maakt. Een ding wat direct in het oog springt van deze molen is de unieke MGL rotor, die een grote bijdrage levert aan de gevoeligheid van de molen en een extreem lichte rotatiestart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shimano Aero Technium Magnesium (2)

De Aero Technium Magnesium is uniek in zijn soort en gemaakt middels de nieuwste, baanbrekende molentechnologie van Shimano.
De lijst met features op deze molen is opmerkelijk: werkelijk ieder element van de beschikbare Shimano molen technologie is gebruikt.
Een magnesium Hagane body maakt de molen ongelooflijk licht en tevens ongelooflijk sterk. Hagane (koudgesmeed) Gear voor maximale sterkte, Infinity drive en Silent drive voor meer draaikracht, soepelheid en duurzaamheid.
 Aero Technium Magnesium
 
Verder een beugel uit één stuk titanium gemaakt om de lijn altijd naar de lijnroller te leiden en daardoor extreem sterk.
De meest opvallende nieuwe features zijn:
Het totale nieuwe ontwerp inclusief de 45mm lange Long Stroke spoel in combinatie met onovertroffen Super Slow 10 oscillatie systeem dat maar liefst 107 lijnwikkelingen per oscillatie legt. Hierdoor ontstaat de perfecte lijnligging en verkrijg je de optimale lineaire lijnafwikkeling tijdens de worp en is het mogelijk een nog grotere werpafstand te bereiken met meer precisie. Rigid Cast om de kracht die ontstaat tijdens een worp beter te kunnen hanteren en beheersen.
De Aero Technium Magnesium is er in zwart (14000 XTD) en liquid metal (14000 XSD).
Mocht jouw favoriete Shimano dealer ze niet (meer) voorradig hebben, vraag dan of ze je op de reserveringslijst zetten.
 
 
 

Shimano Kairiki lijnen (2)

Naast de diverse bekende Powerpro gevlochten lijnen en Kairiki 8 die Shimano in het lijnenpakket heeft is er ook de 4 strengs versie van de kairiki PE lijn.
Shimano Kairiki lijnen
 
Deze hoogwaardige Japanse 4 carrier braid is dus gevlochten van 4 strengen ipv de acht in Kairiki 8. Hoe hoger het aantal strengen hoe duurder het productieproces. Desondanks heeft kairiki 4 PE lijn middels de gebruikte VT-constructie toch nog steeds een hoge weefdichtheid en een soepele afwerking voor langere en geruisloze worpen.
Shimano Kairiki lijnen
 
Verder een minimale rek voor extra gevoeligheid en beetregistratie. Het eindresultaat is een prachtige soepele lijn met een ongekende prijs/kwaliteitsverhouding – een 150m spoel heeft een zeer strakke adviesprijs! Ideaal dus voor jongeren, studenten en beginnende vissers bijvoorbeeld.
Kairiki 4 is beschikbaar in vier kleuren: Hi-vis Mantis Green, Hi-vis Orange, Steel Grey, en Multi in 150m en 300m spoelen in 10 verschillende diameters van 0,06mm tot ø 0,315mm.
Shimano Kairiki lijnen
 
SHIMANO FISHING                         SHIMANO FISHING                        SHIMANO FISHING 
 
 
 

DE NIEUWE 7000! van CRESTA (video) (2)

Omdat de visserij op commercials zich steeds vaker verder uit de oever afspeelt en de vissen ook steeds groter worden, heb je een hengel nodig die maximale prestaties levert. Precies voor dit werk is de 7000 ontwikkeld. Met deze hengel kun je op elke afstand comfortabel vissen dankzei de goede balans en hoge reactie snelheid. Tevens kan deze hengel gemakkelijk ingezet worden op de zomerse karper visserij waarbij het draait om grote vissen.

 Arjan Klop vertelt je al vissend op het Nolderwoud alles wat je moet weten over deze laatste toevoeging in Identity Ultra serie.

 

Cresta saga                          Cresta saga                           Cresta saga

 

 

 

Nieuwe serie Boilies en Dumbells van Evezet (2)

De nieuwe serie Boilies en Dumbells van Evezet scoort er lustig op los!

Deze Pop Up Boilies, Pre Drilled Boilies, Wafter Dumbells en Mini boilies blijken super vangers te zijn.

Ze zijn verkrijgbaar bij de Evezet dealer.

Boilies en Dumbells Evezet


De specs:

 • Door en door geflavoured.
 • Door en door gekleurd.
 • 9 MM (allround maat voor diverse toepassingen.)
 • 80 gram in een potje.
 • Veel smaken en kleuren.
 • Fluoriserend voor extra aantrekkingskracht.
 • Direct klaar voor gebruik.

Het gemak:

 1. De Dumbells zijn er in een pelletvorm waardoor de montage in een baitband heel makkelijk is en zonder tools kan.
 2. De Predrilled serie is een miniboilie (zinkend) die is voorzien van een centraal gat en dus is voorboren niet meer nodig.
 1. De andere soorten zijn makkelijk zelf te boren of met de aasnaald op de hair te monteren.

Boilies en Dumbells Evezet


Er zijn diverse toepassingen mogelijk:

 • De zinkende Miniboilies ( al dan niet Pre Drilled), Deze doen hun aantrekkelijke werk op de bodem en kunnen per stuk of bijvoorbeeld in een kleuren combi als snowman ( 2 boilies op elkaar), montage worden aangeboden. Er zijn talloze mogelijkheden.
 • De Pop up Boilies, deze liften zelfs andere boilies door hun grote drijfvermogen. Ze worden gebruikt om van de bodem af te vissen. Een loodje tussen bijvoorbeeld feeder en haak met Pop Up bepaald hoever je van de bodem af vist.
 • De Wafter, dit is een neutraal door het water zwevend aas, het beweegt zeer natuurlijk wanneer er sprake is van stroming of bijvoorbeeld bij een voorbij zwemmende vis waardoor het direct de aandacht trekt! De meest voorzichtige vis zal dit niet kunnen weerstaan.

Boilies en Dumbells Evezet

De kleuren en geuren op een rijtje:

Oranje = Chocolate

Geel = Banana

Wit = Fish

Rood = Strawberrie, alleen beschikbaar in de mini boilie

Roze = Bubblegum, alleen beschikbaar in de mini boilie.

Ook zijn er de Allsort, hierbij krijg je alle beschikbare kleuren en geuren in 1 potje.

Boilies en Dumbells Evezet

Go for Result

Verkrijgbaar bij jou Evezet dealer.

 

EVEZET MAVER FRENZEE                      EVEZET MAVER FRENZEE                        EVEZET MAVER FRENZEE

 

 

 

 

GURU Knowledge is power.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Wormenkwekerij WasseSHIMANO AEROSaga-the-game-changer - CrestaFREE SPIRIT/RINGERSMaver EvezetMarcel vd EyndeT Wisentbos DrontenCHAMPION FEEDHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.