Skip to main content

Besseling verbaast zichzelf en wint ONK Dobbervissen Heren

Vasco Besseling heeft afgelopen zaterdag het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen 2024 Heren gewonnen. Aan de Lage Vaart tussen Almere en Lelystad verwees hij Peter Middel naar de tweede plaats, terwijl Roy Vaanholt de derde plek veroverde.

 

“Dit resultaat zag ik niet aankomen”, zegt een blije Vasco daags na zijn overwinning. “Ik lootte stek C20 en zat daarmee midden in het aaneengesloten parcours van vijf vakken. Op papier geen goede uitgangspositie, dus heeft de aanpak en/of het geluk van aanwezige vis het verschil gemaakt”, grapt hij.

Multi-aanpak op 13 meter

Vasco koos om alleen een stek op 13 meter te bevissen en visafstanden kortbij links te laten liggen. “In de eerste 1,5 uur focuste ik op volle lengte op kleine vis. Op mijn topset had ik een montage met 0,5 grams dobber en een dun onderlijntje met een maat 20 haak. Een enkele muggenlarve was mijn haakaas. Het voer bestond uit balletjes actief lokvoer”, licht Besseling toe. Dit resulteerde in 40 kleine vissen; een goede start, maar enkele zware bonusvissen ontbraken nog.

Vier dikke vissen op rij

Na anderhalf uur besloot Vasco om zich te richten op grote vis en daarvoor was zowel een passievere aasaanbieding, agressiever voeraanpak en zwaarder materiaal noodzakelijk. “Een paar ballen voer met wormen en muggenlarven, in plaats van enkel actief lokvoer zonder aas. Daarnaast pakte ik een andere topset erbij. Met de driegrams dobber kon ik de wormen-muggenlarven combi geblokt en plat op de bodem aanbieden.”

Deze switch leverde in de resterende tijd drie grote brasems en één forse winde op. “Vissen van gemiddeld ongeveer 3 pond. Na deze serie grote vissen heb ik geen beet meer gehad, maar het was genoeg. In vergelijking met de Top Teamcompetitie kun je tijdens zo’n individuele wedstrijd meer gokken op dikke vis. Deze bijna alles-of-niets aanpak pakte voor mij geweldig uit”, blikt Vasco tevreden terug.

Top-5 uitslag

  1. Vasco Besseling, 1 punt, C20, 10.130 gram;
  2. Peter Middel, 1 punt, D1, 8.830 gram;
  3. Roy Vaanholt, 1 punt, E12, 7.330 gram
  4. Dennis Hooyman, 1 punt, B8, 5.240 gram
  5. Gerard Lodder jr, 1 punt, A8, 3.550 gram

De complete eindranking en vakuitslagen van het Open Nationaal Kampioenschap heren 2024 vind je hier terug.

Resterende ONK’s 2024

Volgend weekend, op zaterdag 21 september, strijden de feedervissers aan het Noordhollandsch Kanaal bij Spijkerboor om de titels. Er wordt een klassement opgemaakt in twee categorieën: Senioren en Junioren.
© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser