Skip to main content

Team Sensas 18 wint Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen Teams 2024

Afgelopen zondag is Team Sensas 18 Open Nationaal Kampioen Dobbervissen Teams geworden. Aan het Kanaal door Voorne eindigden Niels Evers, Klaas Mozes, Ruben Elsinga, Frank Ligthart en Jan Grijpstra slechts met één punt voorsprong op naaste achtervolger HSV de Karper Voerendaal, die het zilver pakte. Het jeugdteam van Sportvisserij Oost-Nederland, Team SVON Jeugd 1, eindigde knap als derde.

“Het is natuurlijk geweldig om deze titel te behalen”, vertelt Jan Grijpstra, teamcaptain van Team Sensas 18, een dag na de overwinning. Het team, gevestigd in Friesland, had geen tijd om te trainen op het Kanaal door Voorne, maar was zaterdag wel aanwezig om de juniorenwedstrijd te volgen. “De witvisvangsten waren over het algemeen nog slechter dan we hadden verwacht, en we dachten dat de witvis op onze wedstrijddag misschien nog moeilijker te vangen zou zijn.”

Focus op zwartbekgrondels

Grijpstra en zijn team besloten zich volledig te richten op het vangen van zwartbekgrondels. “Met tussen de 200 en 400 visjes per persoon lukte dat prima. Klaas Mozes ving zelfs nog een grote zeelt, maar dat was de enige grote vis voor ons team”, zegt Grijpstra.

De vissers hielden echter de kans op een brasem niet volledig buiten beeld. “We spraken af om elk uur twee tot vijf minuten op volle lengte te vissen. We maakten bij de start een voerplek voor brasem, maar uiteindelijk leverde dat geen brasem op en bestond de vangst voornamelijk uit grondels.”

Zware dobbermontage

De aanpak voor grondels verschilt sterk van het traditionele witvissen. “We visten op drie meter afstand met een relatief zware montage. Met een dobber van vijf gram konden we het haakaas snel naar 2,5 meter diepte laten zakken. Grondels bijten overtuigend. Als haakaas gebruikten we gedroogde stukjes worm, waarmee je meerdere vissen achter elkaar kunt vangen. Een haak maat 18 met lange steel maakt het onthaken een stuk eenvoudiger”, besluit de Fries met een handige tip.

Top-5 teamuitslag

  1. Team Sensas 18, 13.5 punten, 14.360 gram;
  2. HSV de Karper Voerendaal, 14.5 punten, 15.150 gram;
  3. Team SVON Jeugd 1, 18 punten, 13.530 gram;
  4. HSV de Noordervaart 2, 26.5 punten, 10.830 gram;
  5. Heren van Holland, 28 punten, 11.430 gram.

De complete team- en vakuitslag van het Open Nationaal Kampioenschap Clubs 2024 vind je hier terug.

Nog meer ONK’s

De komende twee weekenden vinden nog meer Open Nationaal Kampioenschappen plaats. Op zaterdag 14 september strijden zowel de Dames als de Heren aan de Lage Vaart om de titels. Eerder deze maand werd tijdens de derde en vierde wedstrijd van het NTC Dobbervissen (link) veel kleine vis gevangen en waren de verschillen klein; het ONBK belooft een spannende wedstrijd te worden.

Een week later, op zaterdag 21 september, strijden de feedervissers aan Het Noordhollandsch Kanaal bij Spijkerboor om de titels. Er wordt namelijk een klassement opgemaakt in twee categorieën: Senioren en Junioren.
© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser