Skip to main content

Tussenstand TTC Dobber 2024: EVEZET Nederland neemt de leiding over.

Afgelopen zaterdag en zondag werden aan de Lage Vaart bij Almere de derde en vierde wedstrijd van de Top Teamcompetitie Dobbervissen 2024 gevist. Van de elf deelnemende teams kwam EVEZET Nederland beide dagen als overwinnaar uit de bus. Door deze goede prestatie wipten ze in de tussenstand van een derde plek naar klassementsleider. Het finaleweekend van deze teamcompetitie wordt op 28 en 29 september gevist.

De vangsten waren goed op de Lage Vaart. Hoewel de eindgewichten per vak – bekijk hier de uitslagen – wellicht anders doen vermoeden. Veel van de 55 deelnemers vingen namelijk op beide dagen meer dan 100 vissen, dat waren over het algemeen kleine baarsjes, voorntjes en bliekjes. Met een enkele brasem, vaak zware vissen, deed je goede zaken.

Risicovolle aanpak

Veel deelnemers kozen voor drie verschillende visafstanden. Op volle lengte, 13 meter, hoopte men met een brasemgerichte aanpak op abramis brama. Bij veel vissers bleef de vangst hiervan uit. Dit lag grotendeels in de lijn der verwachtingen en daarom was de  hoofdtactiek gericht op het vangen van kleine vis. Bij een teamwedstrijd was een brasemgok op de Lage Vaart te groot risico; je kan zo maar tegen een uitglijder aanlopen en dat kost veel punten.

Jonge garde rukt op

Op de tussenafstand (zeven tot negen meter) en dichtbij (drie tot vier meter) was een subtiele aanpak met dobbertjes tussen de 1 en 0,5 gram, dunne onderlijnen en kleine haakjes de succesmethode. Vanwege de stroming en de wind, die vol over het kanaal blies, was secuur vissen geen gemakkelijke opgave. Des te knapper dat nu in de individuele tussenstand een grote groep jonge vissers de dienst uitmaakt.

Tussenstand teams top-3

  1. EVEZET Nederland, 78 punten;
  2. HSV de Karper Voerendaal, 92 punten;
  3. Team Maver Zammataro, 99 punten;

Tussenstand individueel top-5

  1. Daan van Wylick, 7 punten;
  2. Sjors Milder, 9 punten;
  3. Collin Besseling, 10 punten;
  4. Teun Janssen, 11 punten;
  5. Bram Theunissen, 12 punten.

Volgende wedstrijd

Op 28 september en 29 september wordt de competitie beslist. De elf deelnemende teams strijken dan neer op het Noord Hollansch Kanaal. De complete vak- en teamuitslagen vind je hier terug.
© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser